Over ons

Historie

Terug in de tijd.

 

Het slagersvak is allemaal begonnen bij Gerrit Vos senior uit Veen. Na de tweede wereldoorlog (1940-1954) begon Gerrit met het verkopen van vlees. Op maandag en donderdag ging hij bij familie , vrienden en bekenden langs om te vragen of ze nog iets nodig hadden van de slager.

 

De bestellijst bestond in die tijd uit rundvlees, varkensvlees, gehakt, vet spek om uit te bakken en een paar vleeswaren. Meer vleessoorten waren er toen niet. Met een grote mand voorop de fiets ging Gerrit door weer en wind de bestellingen op dinsdag en vrijdag bezorgen, zoals afgesproken. Ook in die tijd was de klant koning. Zoon Johan Vos werd al snel ingeschakeld, omdat vader Gerrit het niet meer alleen aan kon.

 

Johan ging 's-avonds als hij thuis kwam van zijn werk naar slager Van Loon in Wijk en Aalburg. Slager Van Loon heeft hem de eerste beginselen van het slagersvak geleerd. Toen vader Gerrit niet meer kon werken heeft Johan in 1958 overgenomen. Al snel werden er plannen gemaakt om een winkel te bouwen aan het woonhuis.

 

Op 5 februari 1949 was het zover en is de winkel onder toeziend oog van familie en vrienden door burgemeester Van Dijk geopend en kon de verkoop van vlees aan huis beginnen. Johan ging destijds zelf naar het slachthuis in 's-Hertogenbosch om zijn vlees uit te zoeken. Al snel kregen ze in de gaten dat Johan Vos alleen tevreden was met het beste van het beste en werden de beste vleesbouten apart gehouden. Johan ging elke week zelf kijken hoe de stukken vlees eruit zagen, werden ze goedgekeurd, dan ging het vlees mee naar Veen.

 

Zoon Jan ging in 1976 werken bij zwager Ton en zus Hanneke in de slagerij in Wijk en Aalburg. Jan ging naar de slagersvakschool te Tilburg en Rotterdam.

 

Achter de winkel van de slagerij maakte hij allerlei worstsoorten voor de slagerijen. Na het behalen van zijn diploma's begon Jan met zijn vrouw Jacoline in 1985 een eigen worstmakerij op het industrieterrein aan de bagijnhof in Veen. Al snel kwam Gert Jan Swart in dienst die er na 30 jaar vandaag de dag nog steeds werkt. We heten u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen bij ons bedrijf.Neem contact op : 

 

Vos Vlees & Vleeswaren Veen

Bagijnhof 67

4264AZ Veen

Tel:  0416-693279

Mob: 06-30576992

E-mail: info@vosvleeswaren.nl